2016-05 Wat zijn kiwi’s & Spinnen voor Sengerema

9 september 2016 - Doetinchem, Nederland

De tijd vliegt! Over 2 weken zitten we al in het vliegtuig.
In de nieuwsbrief van het Slingeland werd dit gemeld. En dat er van alles verzameld werd, waaronder kiwi’s.

Vanavond, voordat ik naar huis ging, liep ik nog even langs de afdeling vaatchirurgie.

“Mag ik wat vragen… Wat zijn kiwi’s?” vroeg Randy. Ze hadden tijdens het eten zitten brainstormen wat het zou zijn. Vruchten of vogels, dat zal niet. Dat is niet handig om in je koffer te stoppen. Bovendien, wat hebben die voor nut in Afrika? Maar ze hadden geen idee wat het wel kon zijn.

Ik moest lachen, want 4 jaar geleden had Edwin hetzelfde probleem. Of er nog ruimte was voor kiwi’s voor Tanzania in onze koffers. Wat moeten ze daar nou mee. Die zijn toch helemaal geplet eer ze aangekomen zijn?

kiwiDaarom heb ik er even een foto van gemaakt. Een Kiwi is een cupje dat je met een soort mini-hand-vacuumpje op het hoofdje van een baby zet tijdens de bevalling als het kind er niet goed uit komt. Dan kan er met de weeën mee getrokken worden. In Nederland worden ze na 1x gebruik weggegooid, maar in Tanzania doen ze wel 5x met zo’n apparaatje. En je kunt er een keizersnee mee voorkomen. Daarom zijn we heel blij dat de verloskamers ze voor ons willen verzamelen.

Vanavond was ook de avond van de spinningmarathon van Anja. Ik had dienst, dus spinning marathonkon zelf niet mee fietsen. (en ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit op zo’n fiets heb gezeten, dus het waarschijnlijk ook niet echt zou volhouden). Rond 9 uur was het rustig op het werk, dus ben ik een kijkje gaan nemen. De laatste loodjes, maar Anja zat nog redelijk fris op de fiets, ondanks het feit dat ze er al vanaf 18h op zat. Ze werd omringd door vrienden, collega’s en familie. Er hadden zelfs een paar specialisten mee gereden. Wat een geweldig gezicht, al die inspanning voor Sengerema! En wat een topprestatie. Ik ben erg benieuwd naar de opbrengst…

Foto’s

2 Reacties

  1. Clara Schilderink -Wolf:
    10 september 2016
    Geweldige actie, wens jullie heel veel succes en ontroerende momenten
  2. Riet klein Tank:
    11 september 2016
    Super ,applaus voor jullie allemaal....